De zomervakantie is begonnen! Of je nou met de camper naar Zuid-Frankrijk gaat, een resort in Griekenland, of backpacken door China – om je vakantie daadwerkelijk relaxed te houden is het belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan. Twee ruziënde kinderen op de achterbank terwijl je net de afslag gemist hebt past nou eenmaal niet thuis in ons droomscenario. Wat je allemaal meeneemt hangt natuurlijk af van de bestemming en de leeftijd van de kinderen, maar hier zijn 10 tips om je zomervakantie met de kids zo stressloos mogelijk te doorstaan, zodat er vooral van elkaar genoten kan worden.

 

1. Spelletjes en zoethoudertjes voor onderweg

Hoe je ook naar je bestemming gaat, het zit er in dat het gepaard gaat met veel wachten. Een pak kaarten is altijd een goed idee, wij hebben heel wat gekaart met het gezin toen onze vlucht vanaf Rhodos vier uur vertraagd was. Ook zijn er reisversies beschikbaar van bekende bordspellen.

 

2. Tablet of telefoon met app’s en films

Ook kan het een goed idee zijn om de iPad of tablet mee te nemen. Als je een Netflix account hebt kun je thuis series en films downloaden en ze later offline kijken. Daarnaast is er ook een eindeloos aantal app’s beschikbaar met spelletjes voor alle leeftijden.

 

3. Luisterboeken

Ideaal voor lange autoritten, CD’tje of USB’tje in de autoradio, en iedereen kan meeluisteren. Natuurlijk kunnen de audioboeken ook op de telefoon of iPad gezet worden, zo kan je ook in het vliegtuig luisteren zonder dat je iemand stoort.

 

4. Powerbank

Om de batterij van al jouw elektronica altijd vol te houden. Niks is irritanter dan de weg naar de camping kwijt zijn én een lege telefoon batterij.

 

5. Een (kinder) camera/ wegwerpcamera

Jouw 4-jarige is misschien niet de nieuwe William Rutten, maar zijn perspectief kan verrassend zijn. Foto’s maken is een leuke activiteit voor alle leeftijden en zo heb je ook meteen die kiekjes voor jouw fotoboek.

 

6. EHBO reiskit

Veiligheid is belangrijk. Het is altijd een goed idee om een verbanddoos mee te nemen met de basis voor in noodgevallen. Kijk hier om te zien wat er in de EHBO kit moet zitten.(https://ikehbo.nl/ehbo-materiaal/verbanddoos/ehbo-kit-vakantie.php)

 

7. Maps.Me

De tijd van het sjouwen met onhandige opvouw kaarten is toch echt voorbij. Maps.me is een gratis te downloaden app voor Android en IOS, download jouw locatie thuis en je hebt ten alle tijden een kaart tot je beschikking, ook als je even geen internet hebt.

 

8. Baby doekjes en hand sanitizer

Of je nou met een baby of tieners op reis bent, babydoekjes zijn altijd een goed idee. Geknoeid,  plakkerige handen, geen toilet papier? – met een pakje babydoekjes in je tas ben je goed voorbereid. Ga bacteriën en ziekten kiemen tegen met hand sanitizer op alcoholbasis.

 

9. Hydrofiele doeken

Hydrofiele doeken zijn onmisbaar op reis. Ze drogen snel, mogen heet gewassen worden en zijn super handig. Zo zijn ze zacht genoeg om als luiers gebruikt te worden; herbruikbare luiers zijn veel beter voor het milieu en besparen op de lange termijn een hoop geld. Je kunt hydrofiele doeken ook als handdoek, slabbetje, dekentje, zonbescherming en ga zo maar door gebruiken.

 

10. Geldige reisdocumenten

Deze is misschien een beetje voor de hand liggend – maar wel heel belangrijk – vergeet de paspoorten niet! Als je buiten Europa reist moeten de paspoorten vaak minimaal nog langer dan 6 maanden geldig zijn. Check ook of je een Visa of iets dergelijks nodig hebt (E-VIsa voor Turkije en het ESTA voor de Verenigde Staten bijvoorbeeld). Sinds 2012, moeten alle kinderen een eigen reisdocument mee, bij de ouders in het paspoort of iets dergelijks kan dus niet meer.

 

Wat zijn jouw plannen voor de zomervakantie?

Misschien heb jij wel de perfecte tip om met een rustig gevoel de deur achter je dicht te trekken. Deel deze gerust met ons! Vakantieboek voor onderweg nodig? Download dan gratis ons (digitaal) vakantieboek, boordevol tips, spelletjes en verhalen.


‘Waarom schrijft een mediationpraktijk over de zomervakantie?’ is misschien een gedachte die door je heen gaat. De mediators van Scheiden met een mediator bieden je de zorg en begeleiding tijdens en na je scheiding. Als je eenmaal gescheiden bent, begint er voor jou een nieuwe levensfase. Een leven waarin je zonder de vader of moeder van je kinderen zorgt voor de opvoeding. Dat kan een verademing zijn, maar ook een struggle. Wij willen je zoveel mogelijk bijstaan, juist na je scheiding. Daar hoort ook je eerste vakantie met alleen de kinderen bij, maar ook het regelen van zoveel andere zaken. Die zaken delen wij via onze blogs, social media en via Viva.nl