Zo gaan wij te werk

Samen doorlopen we alle stappen van de scheiding in een voor jullie vertrouwde omgeving.

Het maken van berekeningen, het doorrekenen van de kinderkosten en samen afspraken maken als jullie nog onder één dak wonen zijn belangrijke zaken om vast te leggen. Petra legt in het kort uit hoe we jullie gaan helpen.

De betrokken mediators

Intake

Wij doen alle intakes met zijn tweeën. We komen meestal bij je thuis, maar je kunt ook bij ons op kantoor komen. We hebben verschillende locaties waar we werken: in Den Haag, Hillegom, Amersfoort, in het Westland en in de omgeving van Vlaardingen.

Met de bemiddeling van mediators een scheiding aanvragen betekent dat je allebei bereid bent om eruit te komen. Je tekent voor het commitment, daarmee heb je een inspanningsverplichting.

Aantal gesprekken

Vaak is het eerste gesprek nodig om vertrouwen te wekken en komen in het tweede gesprek de vragen over hoe het precies zit. Een derde gesprek is dan nodig om je wensen te bespreken. Vaak hebben we niet meer dan vijf gesprekken nodig, maar we gaan door tot er een goed echtscheidingsconvenant ligt.

Vertrouwen

Yvonne begint meestal en zij wekt meteen vertrouwen. Veel mensen die willen scheiden vinden dat ze nog goed met elkaar omgaan. Als er kinderen zijn, ben je het er vaak snel over eens: zij zijn het belangrijkste; zij staan nummer één. Wij waarborgen dat in goede afspraken over het co-ouderschap, ook als je het over andere dingen niet zo gemakkelijk eens bent.

Financiën

Zodra het over geld gaat, merken we dat het gesprek niet meer lekker loopt. Dat komt meestal omdat je niet weet wat je te wachten staat. Als je gaat scheiden, is je toekomst onzeker. Michiel heeft een financiële achtergrond en hij kan je direct antwoord geven op al je financiële vragen. Daarna vind je elkaar weer snel en kunnen we met zijn vieren het echtscheidingsconvenant opstellen.

Uitleg

Michiel kan goed uitleggen en analyseren. Hij zet op een rijtje wat je nodig hebt. Hij voelt zich bij iedereen thuis. Michiel: “Neem zelf lekker de leiding en vertel me hoe je het wilt aanpakken. Als je veel details wilt, ga ik daarop in. Heb je liever alleen de grote lijn, dan houd ik het daarbij.”

Doorlooptijd

De doorlooptijd is gemiddeld 80 dagen, maar het varieert van 40 dagen tot maximaal driekwart jaar. Mensen die zo lang nodig hebben, zijn er dan wel echt klaar voor om te scheiden. Je hebt dan alle jaargetijden gehad.

Persoonlijk en betrokken

We zijn gedurende het hele proces van scheiding bij jullie betrokken, we zijn altijd bereikbaar, gaan met jullie in overleg en met jullie in discussie waarbij de invulling en uitwerking helemaal door jullie wordt bepaald.

We worden niet voor niets de “betrokken mediators” genoemd!

Direct contact met onze mediators? Laat hieronder je gegevens achter en we nemen contact met je op.

Naam

Email

Telefoonnummer

Vanzelfsprekend behandelen we je aanvraag vertrouwelijk!