Onze mediators: betrokken en persoonlijk

Bij Scheiden met een Mediator werken we met een ervaren team van mediators. We zijn groot genoeg om jou op alle vlakken te kunnen helpen, we zijn klein genoeg om je persoonlijk te kennen. Bij ons ben je geen nummer.

Wij zijn betrokken mediators.

Scheiden met een Mediator:

vinkje Altijd met twee mediators
vinkje Eerlijk en transparant over de mogelijkheden
vinkje Eén vast tarief: je weet altijd waar je aan toe bent

mfn2016

Waarden

Onze principiële waarden zijn Vermogen, Integriteit, Redelijkheid en Dienstbaarheid.

Wij geloven dat jij het vermogen hebt om de kracht en energie in jezelf te vinden om iets te bereiken – eventueel met wat hulp. Jij hebt de vrije wil om een keuze te maken.

We vinden het belangrijk dat we integer met jouw situatie omgaan en dat verwachten we ook van jullie allebei. We plaatsen het gezamenlijk belang boven persoonlijk gewin.

We oordelen niet, maar we houden rekening met wat redelijk is volgens de algemeen geldende normen en waarden. Zo nodig zullen we jou daarin adviseren.

Wij zijn dienstverlenend aan jou en je partner. Daarom houden we altijd rekening met jullie wensen, voor zover die vallen binnen de andere drie waarden.

Ons team

Yvonne Blijie mediator bij Scheiden met een Mediator
Michiel Hordijk mediator bij Scheiden met een Mediator

Yvonne Blijie

“Ik geloof dat alle mensen van nature goed zijn. Het is mijn missie om dát in jou naar boven te halen. Ik wil je verder helpen met wat ik weet dat in jouw belang is. Ik zoek naar evenwicht in de relatie. Dat doe ik vaak met vergelijkingen en door mensen op een ander been te zetten. Daarmee krijgen ze een andere invalshoek – dat is mijn kracht. Ik laat zien wat je ooit in elkaar gezien hebt. Ooit ben je verliefd op elkaar geworden, dat moment probeer ik terug te halen. Ik zeg dan: je houdt nog steeds van elkaar, je wilt goede ouders zijn voor je kinderen, zoals je dat voor ogen had toen je ging trouwen. Geef je kinderen het voorbeeld dat hun ouders misschien niet meer verliefd zijn, maar nog wel van elkaar kunnen houden en natuurlijk van hen. Geef mee dat je ook goed uit elkaar kunt gaan. Geef je kinderen een lieve papa en een lieve mama.”

Michiel Hordijk

“Ik ben ervan overtuigd dat het er bij iedereen inzit om door te pakken als het moet. Soms is het alleen heel moeilijk om die knop te vinden. Het is mijn persoonlijke missie om die knop te vinden zodat jij weer verder kunt. Daar wil ik dienstbaar aan zijn.”

“Bij een echtscheiding heb je altijd zorgen dat je iets laat liggen. Daar kun je de rest van je leven last van hebben. Omdat Yvonne en ik de mediations samen doen, brengen we ieder een eigen invalshoek in. Yvonne is beter in de relationele kant. Klanten zien mediators als autoriteiten, maar wij zijn ook maar mensen. Soms zegt Yvonne ‘Kom op, doe even normaal.’ Dan zie je het weer in perspectief.”