Scheiden met kinderen

Als jullie kinderen hebben dan komt er veel emotie bij een scheiding kijken: hoe vertellen we het de kinderen, waar gaan de kinderen wonen na de scheiding, etc. Wij zijn uniek in Nederland met onze tienermediation: speciaal voor tieners hebben we een door ons opgeleide tiener die via telefoon, app, ed contact houdt, een luisterend oor kan bieden. Soms werkt het beter om met een leeftijdgenoot door te spreken hoe je over de scheiding van je ouders denkt dan met de ouders zelf die midden in hun eigen emoties zitten.

Scheiden met een Mediator:

vinkje Eerlijk en transparant over de mogelijkheden
vinkje Eén vast tarief: je weet altijd waar je aan toe bent
vinkje Uniek: kinderbegeleiding en TeenTalk

mfn2016
registerbeladvies

 

Scheiden met kinderen

Als er bij een scheiding kinderen betrokken zijn dan is een goede en open communicatie met de kinderen van groot belang. Zonder goede afspraken, waarbij ook naar de kinderen wordt geluisterd (vanaf 12 jaar zelfs verplicht) kunnen er problemen ontstaan. De mediators van Scheiden met een Mediator zijn heel gericht op goede afspraken voor de kinderen. Het is ook altijd de eerste vraag die wij stellen: “willen jullie het goed geregeld hebben voor de kinderen”? Zo ja, dan zijn verdere regelingen aan die commitment gerelateerd.

Ouderlijk gezag

Kinderen hebben het recht om contact te hebben met beide ouders. Ouders hebben het recht én de plicht om voor hun kinderen te zorgen, ook na een scheiding. De rechter kan in een regeling het omgangsrecht vaststellen. Soms kan het beter zijn voor het kind als hij of zij niet langer contact heeft met de andere ouder. In dat geval kun je via ons de rechter verzoeken het recht op omgang te ontzeggen.

Omgangsregeling

In de omgangsregeling worden alle praktische zaken vastgelegd over waar en wanneer de kinderen bij de ene ouder zijn en wanneer bij de ander. Hierbij wordt rekening gehouden met werktijden, school, sporten, etc. Er is sprake van co-ouderschap als de omgangsregeling 50-50 verdeeld is.

Ouderschapsplan

Sinds 2009 is het verplicht om in het geval van minderjarige kinderen een ouderschapsplan op te laten stellen. Lees meer over het ouderschapsplan op onze speciale pagina.

Tienermediation

Ook voor de tieners in het gezin is een echtscheiding ingrijpend. Zij voelen de emoties van hun ouders meer en zitten er vaak middenin. Schoolprestaties kunnen behoorlijk lijden onder een scheiding. Scheiden met een Mediator leidt tieners op tot ‘tienermediators’: zij krijgen een speciale training van ons waarbij ze leren op bepaalde signalen te letten. Zij onderhouden daarna de contacten met jullie tiener(s) in het gezin. Lees meer over tienermediation op onze speciale pagina.

Wil je je scheiding goed regelen met zorg en aandacht voor de kinderen? Neem contact op met Scheiden met een Mediator. We onderzoeken graag samen met jou wat in jullie geval de beste oplossing is.